10 parcs i espais d’interès natural que has de conèixer. Et portaran més enllà de la teva imaginació…

Són molts els racons per explorar, els paisatges per veure, les rutes per recórrer i les històries per descobrir. A continuació et proposem saber més coses de la riquesa natural de la comarca de la Selva.

Et suggerim des de passejades i excursions com les que pots fer al Parc Natural del Montseny o pels boscos de les Guilleries, fins a visites en espais d’interès natural com el Volcà de la Crosa o l’Estany de Sils. Tots aquests plans t’activaran els cinc sentits i, sobretot, et permetran omplir d’aire pur els pulmons tot gaudint de la calma, la tranquil·litat i el relax del seu entorn.

 

Massís de Cadiretes-l’Ardenya
Conjunt de muntanyes compartides amb la comarca del Gironès i el Baix Empordà on destaca el Puig de Cadiretes (518,7 m), just al límit de la comarca entre el Gironès i la Selva. Es troba dins els termes municipals de Tossa de Mar i Caldes de Malavella en el cas de la comarca de la Selva i és una zona idònia pels amants de la bicicleta. Ruta BTT Puig de Cadiretes

Vistes des del Santuari de la Mare de Déu del Far
Vistes des del Santuari de la Mare de Déu del Far

Collsacabra
Comarca natural de la Catalunya interior situada majoritàriament a la comarca d’Osona, però inclou també terres de les comarques veïnes de la Garrotxa i la Selva. En el cas de la Selva en destaquen les cingleres del Far on trobem el Santuari del Far en el seu punt més elevat. Us recomanem una visita al Santuari on us trobareu un fantàstic mirador amb unes magnífiques vistes sobre el pantà de Susqueda, els cingles de Tavertet, Les Guilleries, El Montseny, quedant el poble de Sant Martí Sacalm als seus peus. Santuari de la Mare de Déu del Far

Les Guilloteres, Volcà de la Crosa
Les Guilloteres, Volcà de la Crosa

 

Volcà de la Crosa
És el volcà amb el cràter més gran de la península Ibèrica i un dels més grans d’Europa, amb un diàmetre de 1.250 metres. Està situat entre dues comarques, el Gironès i la Selva. A l’Àrea de les Guilloteres hi ha una zona d’aparcament i panells informatius per a poder fer tres itineraris senyalitzats amb banderoles. Itinerari Volcà de la Crosa

Montseny
Parc natural enlairat entre les planes de les comarques del Vallès, Osona i la Selva és Reserva de la Biosfera i confereix un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus que desvetlla l’emoció de les persones que el visiten. Us suggerim una visita al Museu Etnològic del Montseny, ubicat al centre d’Arbúcies, el qual disposa d’un seguit d’itineraris, tallers, visites i activitats pedagògiques per tal de difondre els aspectes culturals del massís del Montseny, donant una visió dels diferents usos de la muntanya, des d’una perspectiva històrica, tradicional i actual.

Farga del Roquer
Farga del Roquer

Riera d’Arbúcies
La riera d’Arbúcies és un dels sistemes humits d’aigües corrents i estancades faunísticament més ric i divers del conjunt Montseny-Montnegre. Podeu visitar la Farga del Roquer, centre d’interpretació de la riera d’Arbúcies i un dels millors exemples de patrimoni industrial. Lligat de forma indissoluble a l’aigua i a la riera ha fet possible diversos usos tradicionals. Per a visitar la farga contacteu amb el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella.

Les Guilleries
Les Guilleries

Guilleries
El massís de les Guilleries se situa al límit de les comarques de la Selva i Osona i Sant Hilari Sacalm n’és la seva capital. Assoleix la màxima alçada a Sant Miquel de Solterra o de les Formigues (1.204 m) que es troba entre els municipis de Sant Hilari Sacalm i d’Osor. Per descobrir el massís es pot visitar el Museu Guilleries ubicat a Sant Hilari Sacalm que explica i contextualitza les Guilleries o també pujar fins a Sant Miquel de les Formigues.

Estany de Sils
Estany de Sils

Estany de Sils
Fins al segle XIX aquest espai corresponia a un estany que fou dessecat per tal d’obtenir noves terres de conreu. Havia estat el llac més gran de Catalunya i l’antiga llacuna era equiparable pel que fa a les seves dimensions, a l’Estany de Banyoles. Gràcies a les seves condicions d’especial humitat i inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de zones humides. Us recomanem visitar el Centre d’Informació de l’Estany de Sils ubicat a l’edifici de l’estació de ferrocarrils on trobareu una exposició permanent amb informació de l’espai natural i dels diversos itineraris a peu i en bicicleta que s’hi poden realitzar.

Cala S'Agulla, Blanes
Cala S’Agulla, Blanes

Pinya de Rosa
L’espai natural de Pinya de Rosa es troba dins el terme municipal de Blanes, entre la urbanització de Sant Francesc, Cala Treumal i Santa Cristina. Descobriu una de les platges més atractives de la Costa Brava, tot un espectacle per a la vista. Parlem de Cala S’Agulla, una petita platja de còdols i petites formacions rocoses, formada per l’erosió del mar i la tramuntana en un racó de difícil accés prop del Jardí Botànic Pinya de Rosa que fa les delícies dels fotògrafs i fans de l’snorkel.

Riera de Santa Coloma de Farners
Riera de Santa Coloma de Farners

 

 

 

Riera de Santa Coloma de Farners
La riera de Santa Coloma neix a les Guilleries i és un dels afluents de la Tordera que recorre la plana de la Selva. Travessa els termes de Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, fa la partió de Massanes i Maçanet de la Selva, i desemboca darrera l’església de Sant Cebrià de Fogars de la Selva. Us suggerim passejar pel parc de Sant Salvador i descobrir la riera i el seu entorn al seu pas per Santa Coloma de Farners.

Montnegre-Corredor
Parc natural que destaca per les esplèndides pinedes de pi pinyer del vessant litoral, que es transformen en alzinars, rouredes i suredes cap a l’interior del massís. Tot i ser el segon espai natural més extens de la nostra llista, la única població de la comarca de la Selva vinculada al massís és Fogars de la Selva. Visiteu el museu de la pagesia on es troba un punt d’ informació del Parc Montnegre i el Corredor i s’informa a l’usuari de les rutes, passejades, activitats i itineraris que s’ofereixen.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *