Els mercats municipals, la connexió directa amb les arrels del territori

Els mercats municipals són tresors que bateguen al cor de cada localitat, oferint molt més que productes frescos i artesanals. Són autèntiques enciclopèdies vives de la cultura local, reflectint la riquesa i la diversitat dels seus habitants i terres.

En aquests espais, els colors, els aromes i les veus es barregen d’una manera especial que enlluerna els sentits i converteix cada visita en una experiència inoblidable.

Per això, volem dedicar aquestes línies a mostrar-te allò especial que trobaràs als mercats municipals de la comarca de la Selva i els dies de parada de cadascun dels municipis.

 

Un mercat i una identitat que reflecteix l’essència de cada municipi

Des dels racons més recòndits fins als llocs més cèntrics, els mercats municipals conviden a explorar un món d’opcions gastronòmiques i culturals. Amb parades que ofereixen des de productes orgànics fins a delícies típiques de la zona, aquests mercats donen vida als pobles. I això és el que trobem a la major part dels municipis selvatans. Des de municipis grans i costaners com Blanes o Santa Coloma de Farners fins a pobles més petits i amb molt d’encant com Massanes o Sant Julià de Llor i Bonmatí. Tots ells tenen marcat al calendari un dia a la setmana per gaudir d’aquests espais.

 

L’autenticitat del territori

Els mercats són espais de trobada, de xerrada i de cultura. Les tradicions es conserven i s’expliquen, les relacions es teixeixen i es nodreixen, on tothom és conegut, i on les històries es comparteixen entre parades i passadissos.

 

 

 

Els mercats de la Selva

Vols descobrir l’autenticitat del territori? A continuació et llistem els dies de mercat dels municipis de la comarca de la Selva.

  • Dilluns: Blanes, Santa Coloma de Farners i Riudellots de la Selva.
  • Dimarts: Caldes de Malavella i Lloret de Mar.
  • Dimecres: Amer i Maçanet de la Selva.
  • Dijous: La Cellera de Ter, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Tossa de Mar i Vidreres.
  • Divendres: Sils.
  • Dissabte: Santa Coloma de Farners, Massanes i Riells i Viabrea.
  • Diumenge: Anglès, Arbúcies, Riudarenes i Sant Hilari Sacalm.

Cada dia tens l’oportunitat de gaudir d’aquests espais emblemàtics per adquirir els productes que necessites o que més t’agradin. Trobaràs des dels productes d’alimentació més bàsics i de km0, a menjars cuinats, flors i plantes, productes d’artesania i moda o parades d’objectes de segona mà.

 

Una experiència que cal viure

Et  convidem a endinsar-te en el món fascinant dels mercats municipals. Gaudeix dels sabors autèntics, descobreix la calidesa dels comerciants locals i a deixa’t captivar per la riquesa cultural que amaga cada parada.

Una visita als mercats selvatans no és només una oportunitat de compra, sinó també una finestra oberta a l’ànima de la comarca.