Viure la tardor al Montseny

L’inici de la tardor sol ser sinònim de turisme interior. És l’oportunitat perfecta per descobrir allò que conviu al nostre voltant i la situació geogràfica de la Selva permet tenir a l’abast un parc natural de bellesa exuberant com és el Parc Natural del Montseny.

El Montseny ens brinda l’oportunitat de gaudir de dos tresors naturals que ens regala la tardor: els bolets i les castanyes. Tot i això, si es vol sortir a bosc a buscar-ne, és essencial fer-ho de forma responsable per preservar aquest meravellós entorn que tenim. Si ets dels que t’apassiona endinsar-te a pinedes, fagedes o boscos de castanyers i que, al mateix moment, t’agrada gaudir de l’entorn, aquest text és per a tu.

 

Bolets i castanyes als boscos del Montseny

El Parc Natural del Montseny es vesteix de colors càlids amb l’arribada de la tardor. Grocs, rojos i torrats conviuen amb el verd que ens ha acompanyat des de la primavera. I sota aquesta cromàtica trobem bolets i castanyes. Dos aliments de temporada cada vegada més quotidians a la nostra cuina i més preuats als restaurants. N’anem a buscar?

 

Els bolets dels nostres boscos

La tradició de recol·lectar bolets és popular. Cistell en mà sortim a trepitjar bosc per trobar-ne. Però, per fer-ho amb seguretat és fonamental reconèixer les espècies, ja que alguns poden ser verinosos. Siurenys, rovellons, rossinyols, cama-grocs, llengües de bou, trompetes de la mort, múrgoles i molt més viuen, ben amagats.

Les castanyes del Montseny

A la tardor i sobretot per Tots Sants tenim la tradició de torrar i menjar castanyes. Si a part de consumir-les també t’agrada recollir-les, assegura’t d’obtenir l’autorització del propietari dels arbres. No sacsegis les branques per fer-les caure, elles soles ja cauen quan estan madures.

Cuidar l’entorn. Consells per gaudir del Montseny de manera sostenible

El Montseny i la resta de zones naturals del territori mereixen ser cuidats. És per això que si et desplaces a gaudir de la natura, cal tenir cura de certs aspectes.

D’entrada, deixar el vehicle en algunes de les àrees d’aparcament habilitades. La majoria d’elles es situen a punts estratègics des d’on surten rutes i itineraris senyalitzats. Així també podràs gaudir del territori a peu. També, evita deixar escombraries al bosc i si en trobes, recull-les. I, sobretot, no et perdis- Queda’t als camins principals i acorda llocs i horaris de trobada amb els teus companys.

 

Viu l’esplendor del Montseny

Gaudir de la tardor al Montseny pot ser una experiència enriquidora i respectuosa amb el medi ambient si seguim aquestes recomanacions. Gaudeix de la bellesa natural de la comarca de la Selva i contribueix a la seva conservació.

 

 

Font informació: Parc del Montseny, Diputació de Barcelona.