Escapades romàntiques a la Selva: 5 plans idíl·lics per a parelles

La comarca de la Selva és un paradís per a les parelles que busquen una escapada romàntica per aquest estiu.

Som un destí perfecte per aquells que volen escapar-se i gaudir d’una sortida romàntica inoblidable. Som un territori on els espais naturals prenen una bellesa excepcional que conformen l’escenari ideal per a passejar, conversar i agafar-se de la mà. Voleu descobrir alguns d’aquests espais?

 

Localitzacions i activitats que enamoren

La Selva és l’escenari perfecte per acompanyar a l’amor, però, a més a més, també tenim establiments i ofertes d’oci que posaran la cirereta al pastís a una jornada romàntica.

  1. Spa i Balnearis: Submergiu-vos dins les aigües termals d’algun dels balnearis de la comarca. En trobareu a Caldes de Malavella, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners. Una molt bona opció per relaxar-se i gaudir en parella. Aquestes termes ofereixen una experiència de benestar, perfecte per desconnectar del món i gaudir de la vostra companyia.
  2. Allotjaments romàntics: Passeu la nit en un hotel de luxe, a una casa rural o a un dels allotjaments especials per a parelles que hi ha a la Selva. D’aquesta manera gaudireu de la intimitat amb tots els serveis que necessiteu als allotjaments de la comarca.
  3. Passejades per la natura: Camineu per llocs tranquils i pintorescos, com els jardins de Santa Clotilde a Lloret de Mar o el de Marimurtra a Blanes; o si preferiu zones més naturals, el Parc Natural del Montseny o les Guilleries seran la millor alternativa. Una altra opció és fer un tram del camí de ronda, amb vistes espectaculars al mar i un entorn natural de somni.
  4. Carrerons sense fi. Completeu la vostra estada romàntica amb una passejada íntima pels carrerons de Tossa de Mar, un poble amb un encant especial, ideal per perdre’s i descobrir racons plens d’història i bellesa. O per pobles d’interior com poden ser Osor, Arbúcies o Amer.
  5. Activitats per a parelles: En canvi, si el que preferiu és viure una experiència cultural o fer una activitat amb adrenalina, la Selva té activitats per fer en parella, busqueu al cercador de propostes i activitats les que s’adaptin més al que busqueu.

 

I, per arrodonir aquesta experiència, què us sembla un sopar a la llum de les espelmes en algun dels restaurants amb encant de la comarca? Imagineu un ambient romàntic, un menú degustació i unes vistes espectaculars.

 

Un destí que enamora

Si busqueu una localització romàntica per una escapada o per passar les vacances en parella, la Selva és el destí ideal.

Descobriu tot el que us espera! 

Vacances en família a la Selva!

Arriba el mes de juny i és el moment de decidir on es passaran les vacances familiars. Així que si busques un entorn natural, que ofereixi oci cultural, esportiu i patrimonial, i que estigui banyat per les aigües de la Costa Brava, la Selva és la teva destinació!

Vols conèixer l’oferta hotelera de la comarca?

Continua llegint!

 

La Selva, un destí familiar

La comarca de la Selva ofereix una àmplia gamma d’activitats d’oci hoteler pensades especialment per a les famílies. Aquesta zona, rica en patrimoni cultural i natural, és un destí ideal per a unes vacances familiars plenes de diversió i confort.

 

Allotjaments amb activitats per a tota la família

Els hotels de la Selva destaquen per la seva qualitat i la seva capacitat per satisfer les necessitats de tota la família; des dels més petits fins als pares. Molts d’ells ofereixen serveis específics per a infants, com ara clubs infantils, activitats dirigides per monitors qualificats i zones de joc segures.

A més, en alguns allotjaments els adults poden gaudir de serveis exclusius com piscines climatitzades, serveis de bellesa i una àmplia oferta gastronòmica amb opcions per a tots els gustos, incloent-hi menús especials per a nens i opcions per a dietes específiques.

Les activitats d’oci són una de les grans atraccions per les famílies que busquen un hotel a la Selva. Molts d’aquests establiments ofereixen programes d’animació diaris que inclouen des de tallers creatius i jocs esportius fins a espectacles i actuacions nocturnes que animen a tota la família. O si busques una alternativa més tranquil·la, a la zona interior, allunyat del bullici dels punts més turístics, també trobaràs allotjaments rurals amb una gran oferta d’oci esportiu, cultural, natural i gastronòmic.

 

 

Una comarca privilegiada

La disposició geogràfica de la comarca permet trobar allotjaments prop d’espais naturals com el Parc Natural del Montseny o les magnífiques platges de la Costa Brava selvatana. Aquesta proximitat permet als visitants gaudir d’excursions a l’aire lliure, rutes de senderisme i esports aquàtics.

A més, la comarca de la Selva disposa d’un ric patrimoni cultural i històric que es pot explorar a través de visites guiades a castells medievals, construccions romàniques, museus i pobles amb encant. Vols planificar les teves rutes culturals? Troba tot el patrimoni selvatà, aquí.

I tampoc podem oblidar-nos de l’oferta d’activitats. Des de les més atrevides com els circuits d’aventura fins a les visites guiades on t’explicaran els secrets i la història d’un indret. La Selva té una infinitat de propostes programades i una agenda d’activitats viva, on trobaràs activitats per a tota la família.

 

Troba el teu allotjament

Així que si encara no has decidit on passar les vacances d’estiu, et recomanem una estada familiar a la Selva! La comarca és una bona opció per a totes aquelles famílies que busquen una combinació de descans i entreteniment.

L’excel·lent qualitat dels serveis, la gran varietat d’activitats d’oci i la bellesa natural de la comarca garanteixen unes vacances inoblidables per a grans i petits.

Troba el teu allotjament a la Selva i gaudeix d’un estiu de 5 estrelles!

El que no saps sobre la ratafia

La ratafia és una beguda tradicional catalana amb una història rica i una varietat de secrets que molts desconeixen. Aquest licor ha evolucionat fins a convertir-se en una part essencial de la cultura gastronòmica catalana i, sobretot, selvatana.

 

Una recepta amb mil versions

La recepta de la ratafia varia segons la regió i les preferències personals. Es diu que hi ha tantes versions com et permetin combinar les més de 100 herbes, flors i plantes que s’utilitzen per fer-la. Però totes elles tenen la peculiaritat que acostumen a incloure herbes aromàtiques com ara l’espígol, el romaní, la menta, la camamilla o l’orenga. Aquestes herbes més comunes no només aporten sabor, sinó també afavoreixen la digestió fins a la millora del son.

 

 

Dades interessants

Una curiositat fascinant és que la ratafia sovint es prepara durant el solstici d’estiu, aprofitant les herbes que estan en el seu punt màxim de potència. La seva elaboració és tota una tradició a la comarca de la Selva. Famílies i amics es reuneixen per recollir els ingredients necessaris i elaborar-la conjuntament. Fins i tot, algunes famílies guarden la seva pròpia recepta com un tresor generacional, afegint-hi ingredients únics que donen un toc personal. I tu, n’has fet mai? Quins són els teus ingredients preferits, aquells que no poden faltar mai?

 

 

Utilitats. Més enllà del tast degustatiu

Encara que és popular com a licor digestiu, la ratafia també s’utilitza en la cuina per marinar fruites, aromatitzar postres o fins i tot en cocktails creatius. Així, aquesta beguda artesana continua encantant els paladars i enriquint les tradicions catalanes en cada glop.

 

El Jardí de la Ratafia

Sabies que a la capital de la Selva hi ha un jardí botànic on només hi ha herbes i flors que s’utilitzen per elaborar ratafia?

Doncs sí, es tracta del Jardí de la Ratafia, un espai ubicat al centre de Santa Coloma de Farners , a tocar de la plaça Farners.  Aquest espai va ser creat per commemorar i posar de valor el món de la ratafia. En aquest espai s’hi poden trobar plantades bona part de les herbes i plantes que s’utilitzen per a preparar aquesta beguda tradicional i de gran tradició al municipi i a la comarca.

 

 

Activitats i actes relacionats amb la ratafia

Però aquest lloc també és especial per altres motius. I és que també forma part de la ruta l’Univers de la Ratafia, que fa un recorregut pels espais que formen part de la història de la Festa de la Ratafia que se sol celebrar el primer cap de setmana de novembre a Santa Coloma de Farners, o del Mercat de les Herbes que se celebra a primers de maig al mateix municipi.

Segueix l’agenda d’activitats relacionades amb la ratafia, aquí.

Viu la Costa Brava Sud

Descobreix la màgica Costa Brava Sud, un paradís mediterrani on les aigües turqueses banyen les platges de Lloret de Mar, Tossa de Mar i Blanes, tres destins emblemàtics que captiven els sentits dels visitants de la comarca de la Selva amb la seva bellesa incomparable.

Vols descobrir-ho?

 

Els 3 municipis costaners de la Selva

Lloret de Mar, amb les seves platges de sorra fina i aigües cristal·lines, convida a relaxar-se i gaudir del sol mentre es respira l’aire salí i es deixa endur pel suau murmuri de les onades. Caminar pel passeig marítim de Tossa de Mar és com endinsar-se en un somni, camins que et portin a cales recòndites i els impressionants penya-segats que guarden la vila medieval. I, a Blanes,  la tradició marinera es deixa veure arreu, la natura es mostra en tot el seu esplendor a les idíl·liques platges i cales rodejades de vegetació exuberant i inconfusible.

Aquests tres destins conviden a explorar cada racó amagat. T’hi animes?

 

 

La Costa Brava Sud, el racó amagat del litoral gironí

Cada racó de la Costa Brava Sud és un regal per als sentits. Els seus paisatges de postal, les seves aigües de colors intensos i les seves platges de sorra daurada no et deixaran indiferent.

És un lloc on la natura es converteix en protagonista, oferint una experiència única a tots aquells que s’atreveixen a explorar-la. Seràs un d’ells? Planifica la teva visita a la Selva!

Així que no ho dubtis més i embarca’t en una aventura inoblidable per la Costa Brava Sud. La vols viure caminant, en bicicleta o per mar?

Deixa’t endur pel ritme tranquil de les ones, respira la brisa marina i deixa’t enamorar per la seva inigualable bellesa. Et garantim que seràs captivat per tot allò que aquest indret màgic té per oferir!

 

 

Fotografies de Tossa Turisme, Blanes Turisme i Lloret de Mar Turisme.

3 imprescindibles per planificar la teva ruta en bicicleta

Si vols descobrir la comarca de la Selva sobre rodes, llegeix atentament, a continuació et llistem els 3 tips més importants a tenir en compte abans de pujar sobre la teva bicicleta i conèixer un territori únic!

 

  • Què descobriràs? Tria la teva ruta

Triar una ruta no és fàcil, i menys a la Selva! Tenim més de 340 km per fer en diverses rutes BTT https://www.laselvaturisme.com/rutes-de-senderisme-i-cicloturisme/ . Mil i una rutes per a tots els nivells i exigències, que et portaran a descobrir llocs increïbles.

 

 

 

 

 

 

  • Equipa’t i planifica’t

Un cop tinguis la ruta decidida, assegura’t de portar el material necessari per realitzar el camí, encara que sembli molt lògic, és important repassar-ho tot abans de sortir. Preparar un calçat apropiat, porta el telèfon mòbil carregat de bateria, alguna cosa de menjar, beguda i una petita farmaciola. Si vols fer la ruta sol, també és important avisar d’on vas. Mai se sap.

 

  • Cicla amb prudència

Descobrir la Selva sobre rodes implica deixar-te portar per la bellesa natural i patrimonial que envolta els camins i senders, però també respectar l’entorn. Cuidar per allà on transites. Planificar la ruta i començar-la a una hora prudent, tot calculant l’hora de tornada. Si vas en grup, no et separis de la colla. Si vols fer una fotografia única, demana que t’esperin i recorda etiquetar-nos quan la comparteixis! Som @turismelaselva https://www.instagram.com/turismelaselva/ a Instagram! I, el més important, davant de qualsevol imprevist o si dubtes sobre si transitar per un tram, valora la possibilitat de donar la volta i buscar un tram segur.

 

Malgrat tot, recorda que el més important és passar-ho bé! Si vols planificar la teva ruta en bicicleta per la Selva. Rumia per on vols passar, si prefereixes mar o muntanya, si vols fer la ruta sol o acompanyat, amb amics o família i circula per un territori únic!

La Ruta més dolça de la Selva

Sabies que la comarca també té una llarga trajectòria pastissera? Des de pastissos artesanals fins a galetes úniques, la Selva ofereix un viatge gastronòmic irresistiblement dolç.

Coneix-la, i el que és millor, tasta-la! Et presentem la Ruta més dolça de la Selva.

 

Els dolços de la Selva

La Selva té una llarga tradició en l’elaboració de dolços tradicionals arreu de la comarca, a cada poble hi ha una especialitat diferent que t’encantarà!

La ruta més dolça de la comarca de la Selva és un deliciós recorregut que convida a descobrir els sabors més dolços del territori. Aquest itinerari únic ofereix l’oportunitat de submergir-se en la rica tradició repostera i confitera, on es combinen segles d’experiència amb ingredients locals d’alta qualitat.

 

8 delícies per mossegar

  • Delicioses galetes de fruits secs, típiques de la pastisseria Tuyarro i Trias de Santa Coloma de Farners.
  • Una galeta inspirada en un volcà. Feta amb xocolata i melmelada, és típica de Riudellots de la Selva. Degusta-la a la pastisseria Noguera.
  • La Tortada de Malavella. Un pastisset d’avellana i aigua termal, típic de Caldes de Malavella. Ves al Petit Fornet i degusta-la!
  • Un deliciós pa de pessic amb crema de mantega i xocolata. Tota una delícia que trobaràs a Remigi Forners, de Vidreres.
  • El Fang dels Estanys. Amb ametlla, pinyó, ou i sucre s’elaboren aquestes galetes que fan un homenatge als Estanys de Sils. Troba-les a la Pastisseria Bru.
  • A Breda s’elaboren aquestes galetes cruixents que són tota una explosió de sabors i textures. Troba’ls a El Fornet.
  • Pa de pessic d’Arbúcies. Esponjós i deliciós. El trobaràs a la pastisseria Mir on també podràs tastar els torronets de mel i avellana.
  • Aromes de Sant Hilari. A la pastisseria duran elaboren un assortiment de galetes que no et deixarà indiferent. Una barreja de fruita seca, mantega, sucre i xocolata.
  • Coca del Medi Ambient. A la pastisseria Massó, de Sant Hilari Sacalm, podràs degustar una coca de brioix anisat, ensucrada i amb engrunes de xocolata.

Una visita cultural dolça i autèntica que afavoreix el comerç local

La ruta més dolça també ofereix la possibilitat de visitar encantadors establiments tradicionals, pastisseries històriques i botigues especialitzades, on es podran adquirir productes únics per emportar a casa i compartir amb familiars i amics. Una excel·lent oportunitat per explorar pintorescs pobles, edificacions, racons i paisatges rurals; submergint-se en l’autenticitat i l’encant de La Selva.

 

T’atreveixes a fer un viatge que delectarà els teus sentits?

Planifica la teva ruta! 

 

Els camins de Sant Jaume, una forma de conèixer els paisatges de la Selva

Una de les formes de descobrir tota la riquesa natural, paisatgística i cultural de la comarca de la Selva és a partir d’algun dels camins de Sant Jaume que recorren la comarca. Ja sigui a peu o en bicicleta, us proposem fer una part d’aquest camí tant espiritual i d’introspecció personal, que us permetrà conèixer la comarca en alguna de les seves vessants: el litoral, la plana o la muntanya.

L’origen del camí de Sant Jaume cal buscar-lo a principis del s. IX, quan un pastor anomenat Pelai va observar com un estel li senyalava l’indret on reposaven les restes de l’apòstol Sant Jaume, a Galícia. Amb el pas dels anys, molts varen ser els que varen iniciar un pelegrinatge cap a aquest punt, el que ha desembocat amb l’aparició de multitud de camins que es dirigeixen tots ells cap a l’actual Santiago de Compostel·la. I, com en molts altres llocs, a la Selva també trobem aquests camins, que travessen la comarca.

 

Els camins de Sant Jaume de la Selva

A la Selva podem trobar camins de Sant Jaume en les tres realitats territorials de la comarca: la muntanya, la plana i el litoral. L’entrada d’aquests camins a la comarca té lloc en dos punts per la zona nord des de la ciutat de Girona, i aquests camins menen cap a les comarques veïnes de la Garrotxa i Osona pel nord, cap al Vallès Oriental per la zona central, i cap al Maresme pel litoral.

Poder fer el camí de Sant Jaume us oferirà el privilegi de poder gaudir de tota la riquesa natural, paisatgística i cultural que ofereix aquest «camí de camins» per la comarca. Només heu de seguir la petxina del pelegrí, el símbol del Camí de Sant Jaume, que trobareu a tota la senyalització dels camins de Sant Jaume de la Selva.

Zona de muntanya

La zona més muntanyosa de la comarca de la Selva, que pertany a la Serralada Prelitoral, es caracteritza per presentar una orografia molt accidentada i alçades importants (1.200 – 1.700 m). Aquí s’hi engloben, en part, alguns massissos importants com són el Montseny, les Guilleries o el Collsacabra, dominats per grans extensions de boscos.

Els trams del Camí de Sant Jaume de la part més muntanyosa de la comarca, corresponen al Camí de Sant Jaume de Catalunya que, des de la frontera amb França, es dirigeix cap a Montserrat passant per Girona. Després de Girona, aquest camí continua en direcció cap a Olot, coincidint amb el recorregut per la via verda del Carrilet i passant per la part més al nord de la Selva.

Així mateix, a la Selva hi ha una petita branca d’aquest camí que funciona com una drecera per anar cap a Montserrat sense haver de passar per Olot. Concretament, el camí passa pels embassaments de Susqueda i Sau des del Pasteral, en un recorregut en el que gaudireu d’un paisatge i una tranquil·litat inigualables.

 

Zona de la plana de la Selva

La plana selvatana constitueix un conjunt de planúries a uns 200 m d’alçada, que conformen una zona natural de comunicació entre les contrades de Barcelona i Girona. És per aquesta zona on s’estableixen les principals vies de comunicació i els nuclis de població més importants. Les extensions de terreny amb poc pendent de la plana, sumat al mal drenatge de la zona, en altres temps donaren lloc a nombrosos estanys i aiguamoixos (com l’Estany de Sils) i a grans boscúries (d’aquí també el nom de Selva). Actualment, el mantell forestal de la plana ha estat eliminat en gran part i el domini en el paisatge recau en els conreus.

Els camins de Sant Jaume per la plana selvatana són els més planers de la comarca. Concretament, el Camí de Sant Jaume, quan passa per Girona, se separa en dos: l’itinerari que va cap a la zona de muntanya de la Selva i l’itinerari que porta els pelegrins cap a Barcelona, entrant a la Selva per Riudellots de la Selva. Des d’aquest poble, a més, el camí es torna a bifurcar, en una branca que travessa tota la plana selvatana en direcció cap a Hostalric i Barcelona (per l’interior), i en una variant cap al litoral (Via de Marina), que també acaba portant cap a Barcelona.

 

Zona litoral – Via de Marina

La zona costanera de la Selva, que engloba el que es coneix com a Costa Brava sud, presenta un relleu fortament accidentat, amb penya-segats i petites cales, molt característics d’aquesta costa i, en la seva part més sud, amb la platja de S’Abanell, que representa ja l’inici de les llargues platges que dominen i caracteritzen la veïna comarca del Maresme.

El camí de Sant Jaume que va de la plana cap al litoral selvatà ja pren el nom de Via de Marina. Concretament, aquest camí arriba fins a Lloret de Mar i s’enllaça amb una petita branca de Camí de Sant Jaume provinent de Tossa de Mar,  dirigint els pelegrins cap a Barcelona pel litoral.

 

Vols mes informació?

A la pàgina web de l’Associació de turisme comarcal trobareu tota la informació, accés a tracks, llocs on podeu segellar i obtenir credencials a la comarca, etc.