Sent la Selva al teu paladar

Conèixer un territori implica viure’l, practicar-lo i tastar-lo.

La gastronomia és art. És l’art de manipular i transformar els ingredients més autèntics i naturals d’un territori en plats i creacions nutritives i suculentes. Per aquest motiu, un territori serà més atractiu, gastronòmicament parlant, si es té en compte la seva ubicació i la seva qualitat gastronòmica.

 

Productes gastronòmics de km0

La Selva té un emplaçament immillorable. Compta amb mar i muntanya, valls i zones rurals que permeten cultivar i adquirir aliments  tan bàsics i naturals com la verdura o la fruita, bolets i fruits del bosc, passant per la carn, el peix o el marisc. Aquesta gran capacitat d’abastiment ha fet que la comarca de la Selva sigui un territori molt ric en productes gastronòmics.

L’avellana de Brunyola, les gambes de Blanes, la carn de porc dels municipis d’interior, els dolços fets amb productes de la terra o la indispensable Ratafia són només algunes de les exquisideses gastronòmiques de km0 selvatanes!

Tots aquests productes locals actuen com a tresors gastronòmics, els vols descobrir?

 

La gastronomia selvatana és per viure, recordar i emocionar.

El patrimoni culinari selvatà està inspirat en la tradició de la cuina catalana. Aquella que es fa a foc lent, amb cura i amb els millors ingredients. La comarca ha sabut combinar les elaboracions marítimes amb les de terra endins, innovant i essent fidels a les receptes tradicionals, aquelles que passen de pares a fills, utilitzant productes autòctons que ofereixen un valor gastronòmic indescriptible.

Et convidem a fer un viatge sensorial i gustatiu per la comarca. Recórrer la Selva i degusta el territori!

 

Pam a pam. Del territori al plat

La Selva interior té un atractiu turístic incalculable. Els seus boscos, parcs naturals, prats i paratges ens permeten gaudir d’un territori ric naturalment, però també gastronòmicament. D’aquest paisatge en surten ingredients de primera qualitat que al tastar-los et permeten assaborir l’autenticitat de la comarca.

Et ve de gust tastar alguns dels següents plats?

 

 

A través del seu tast coneixeràs en primera persona la Selva més salvatge.

 

Però si el que prefereixes és la gastronomia costanera, a la Selva marítima trobaràs les cartes més encisadores. A Blanes, Tossa de Mar i Lloret de Mar es preparen plats elaborats amb ingredients i productes de km0, extrets del mar seguint tècniques de pesca ancestrals  i portats directament a les cuines de la comarca.

Assaboreix la Costa Brava Selvatana amb:

 

A cada mos aprendràs part de la història dels municipis costaners de la Selva. Per exemple, el cimitomba, un plat mariner de pescadors que et transportarà a alta mar.

 

Què et sembla si ho endolcim?

De postres et recomanem un flam de coco banyat amb ratafia. La beguda alcohòlica dolça és tota una insígnia del territori. Degusta-la, glop a glop, i descobreix les més de cent herbes, flors i espècies que la conforma.

 

Tradició culinària

Però la cuina selvatana va molt més enllà! L’art culinari ha evolucionat i avui dia la cuina tradicional conviu amb la cuina d’autor.

Aquesta combinació és el fruit de noves tendències gastronòmiques com la cuina termal, una nova corrent culinària que utilitza l’aigua termal com a base d’una cuina més natural i saludable.

Pots veure part d’aquest llegat al recull de receptes el nostre canal de Youtube.

 

T’atreveixes a tastar-ho?

Vine a descobrir el nostre territori i deixa’t encisar per l’encant natural i paisatgístic, la cultura i el patrimoni, la gran oferta d’oci i activitats i per l’estómac.

Vine i tasta les delícies gastronòmiques de la Selva, et tenim la taula a punt!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *